Historiek

Maart 1933, Arthur Geens vraagt een handelsregister aan voor een éénmanszaak - schrijnwerkerij aan de Putsesteenweg te Bonheiden. In die tijd kon je bij de schrijnwerker terecht voor alles wat maar uit hout kon vervaardigd worden: ramen, deuren, kasten, trappen tot zelfs lijkkisten!

Met de jaren groeide de specialisatie in het maken van houten buitenschrijnwerk zoals ramen en deuren, poorten, luiken, . Ook de éénmanszaak van weleer groeide en het roer werd overgenomen door Arthurs zonen Herman en Willem. In de gouden jaren van de bouwsector werd er tot met 50 man personeel gewerkt.

Oog hebben voor innovatie was steeds een belangrijk aandachtspunt van de firma Geens. Beurzen in binnen- en buitenland werden bezocht om het machinepark up-to-date te houden, de computer deed snel zijn intrede in de administratie en ook nieuwe produkten werden uitgedacht: naast buitenschrijnwerk in verschillende houtsoorten werd een eigen G-Bekleed profiel ontwikkeld. Houten buitenschrijnwerk dat aan de buitenzijde bekleed werd met een aluminiumprofiel zorgde zo voor de optimale combinatie van onderhoudsgemak en klassieke schoonheid. Binnenschrijnwerk en binnendeuren met o.a. de ambachtelijk gemaakte binnendeuren in massieve eik werden een topprodukt. In de verre omstreken van Bonheiden en Mechelen werd de service en de kwaliteit van wat ondertussen de NV Geens & Zonen geworden was, een begrip.

Inmiddels werd het tijd voor een nieuwe machtswissel: Hermans zonen Raf en Luc kwamen in de zaak. Ook voor hen is produktinnovatie en -ontwikkeling geen loos begrip.

Als specialist in houten ramen sprongen zij op de kar van de retrotrend met de ontwikkeling van een eigen retroprofiel, de perfecte copie van de vroegere ramen in statige herenhuizen met het technisch vernuft van vandaag. Een eigen spuitinstallatie werd ingericht zodat het houten schrijnwerk kan geleverd worden in alle Ral-kleuren of in beits. De opkomst van de kunststoframen vormde voor hen geen bedreiging, maar eerder een uitdaging. Na uitgebreid vóóronderzoek werd ervoor gekozen om met de kwaliteitsvolle PVC-profielen van Deceuninck een volledig nieuwe kunststoflijn op te starten.

Ook in de recente periode van laagconjunctuur in de bouwsector blijven zij kiezen voor investeringen, o.a. met een fonkelnieuwe 'ramenstraat' waardoor de NV Geens & Zonen klaar staat voor de toekomst . op naar nog eens 70 jaren vol service en kwaliteit !